Info ZZP-er (Zelfstandige Zonder Personeel)

Deze term is een veel gebruikt maatschappelijk begrip, heeft binnen het spraakgebruik een ruime omschrijving, maar vinden we niet terug in de fiscale wetgeving. Niet elke ZZP-er is automatisch een ondernemer in fiscale zin. Dit laatste heeft consequenties of de ZZP-er in aanmerking komt voor ondernemersfaciliteiten, als zelfstandigenaftrek / startersaftrek, MKB-winstvrijstelling e.d. Dit staat weer los van het feit of er 'winst uit onderneming' wordt genoten, bij bijv. de aanvraag VAR verklaring. Voorts kan een ZZP-er wel ondernemer zijn voor de omzetbelasting, maar niet voor de inkomstenbelasting!

 

Aantal opdrachtgevers

'Met 3 opdrachtgevers per jaar ben ik zelfstandige'

  • Meerdere opdrachtgevers, toch in loondienst, want gezagsrelatie bij grootste opdrachtgever. (Makelaar, Rechtbank DenHaag, 17 september 2007, nr AWB 05/09184 LB/PVV)
  • 1 opdrachtgever per jaar, toch onderneming (Rijschoolhouder, Hof Amsterdam 26 juni 1985, nr 1211/84, V-N 1986, blz 868.)

Contactgegevens

Griegplantsoen 1

2215 LK Voorhout 

 

Tel: 0252-214094

Fax: 084-8384836

 

Mailadres: contact@fixxio.nl

 

KvK 27359119

 

Btw-identificatienummer

NL001309625B15

 

 

Hebt u vragen?

Contact

 

 

De Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Ze is geïnitieerd door erkende opleiders en staat in contact met brancheverenigingen en onafhankelijke adviseurs uit het fiscale vakgebied. De SR

De Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Ze is geïnitieerd door erkende opleiders en staat in contact met brancheverenigingen en onafhankelijke adviseurs uit het fiscale vakgebied. De SRFA is een kwaliteitskeurmerk, gericht op bedrijven, zzp’ers en particulieren die op zoek zijn naar een fiscalist. Het kwaliteitskeurmerk geeft garantie dat klanten contact hebben met professionals.