Ondernemers

Voor het opmaken van uw jaarstukken of het voeren van uw complete bedrijfsadministratie, of dit nu een éénmanszaak, ZZP-er, Vennootschap onder Firma of een Besloten Vennootschap is, bent u bij Fixxio.nl aan het goede adres.

 

Uw gesprekpartner is net als u een vrije ondernemer, die gelijk aan u, zijn boterham wilt verdienen. Wij zijn partners en gelijkwaardig aan elkaar.

Wij zijn uw klankbord voor fiscale aangelegenheden. 

 

Wij kennen geen van 9 tot 5 mentaliteit en de contacten zijn vaak informeel. Bezoek bij u thuis, werkomgeving, overdag of 's avonds, doen wij graag maar uiteraard kunt u ook bij ons op de "werkvloer" komen. 

De koffie staat niet klaar maar wordt wel vers gezet !

 

Een eerste ontmoeting voor een oriënterend gesprek is vanzelfsprekend gratis. Wij hebben zelf ook een hekel aan "elk uurtje een factuurtje" ! 

 

WAT IS EEN ONDERNEMING VOOR DE BELASTINGDIENST ?

 

 Er is sprake van ondernemerschap voor een ieder die een bedrijf of beroep zelfstandig uitoefent. Een bedrijf is een organisatie van kapitaal en arbeid die erop is gericht om in een duurzaam streven middels een meer dan incidentele deelneming aan het economische verkeer te voorzien in een maatschappelijke behoefte. Hierbij is het kenmerkende verschil tussen de inkomstenbelasting en  de omzetbelasting, dat voor de inkomstenbelasting een reële verwachting is van het behalen van een positief resultaat (winst). Deze winstverwachting geldt dus niet voor de omzetbelasting.

Hierdoor is het mogelijk dat een een belanghebbende geen ondernemer is voor de inkomstenbelasting, maar wel voor de omzetbelasting en visa versa.